Subscribe to our free fortnightly newsletter and stay ahead with the latest news in edtech

New community facility for Little Sutton Primary

The school is to benefit from an innovative new training centre

Posted by Alex Diggins | July 23, 2018 | Bricks & mortar

Align Architecture has helped Little Sutton Primary School achieve planning permission for a new community and training facility. The school required the additional space to continue delivering high-quality education to its over 400 pupils.

Align was appointed to design an attractive facility that would efficiently use the available space to create an additional learning and community facility, while enhancing the surrounding school buildings. 

Nick Clewer, Principal Architect at Align, commented: “Little Sutton Primary School has built an enviable reputation for delivering high-quality education to all of its pupils. When the school engaged us to help design the modern training facility, we knew that it had to combine comfort and style – creating a proposal that would be practical for learning as well as visually appealing.”

We were very impressed with the proposal, which was both sustainable and visually appealing

The project was proposed with the potential to be a multi-functional space for extra-curricular activities as well as to provide a facility to be used by the community. This was an important purpose for the space to be considered throughout the design process, resulting in a flexible design.

The development, which is part of an ongoing programme of improvements at the school, comprises a new space for training purposes, new windows and an external pergola with a decked terrace.

Rachel Davis, Headteacher at Little Sutton Primary School, said: “Given Align Architecture’s experience helping other schools with similar projects, we felt assured that Nick and the team would deliver a thoughtful design that was both efficient and practical. We were very impressed with the proposal, which was both sustainable and visually appealing. We’re looking forward to seeing the design be brought to life and giving teachers and pupils the facility needed to enhance education at the school."

Subscribe to our free fortnightly newsletter and stay ahead with the latest news in edtech

Related stories

Planning granted for £30m Parliament Hill redevelopment

Thinking outside the box

Nine in ten students inspired by classroom design

Market place - view all

Meru networks

Meru began with a vision that sooner rather than later most enterpr...

Red sky

We’re the UK’s leading independent solar installer, hel...

Tamlite Lighting

Tamlite Lighting was founded in 1967 at Telford in Shropshire and t...